продажба на уметнички дела

 
 
 
 

врамување на уметнички дела

 
 
 
 

изработка на огледала

 
 
 
 
Галеријата АРТЕРАМА е новоотворена галерија во центарот на Скопје, Македонија. Постои веќе една година, изложувајќи, промовирајќи и продавајќи оригинални уметнички дела од макдонски реномирани уметници, претежно од помладата генерација: Александра Димитрова, Андријана Мациев, Валентина Илијевска, Владимир Темков, Елена Галика, Давор Кешкец, Дарко Аницин, Емил Шулајковски, Златко Глигоров, Зоран Кардула, Катерина Ристеска, Јорданчо Кицовски, Дејан Иванов Маргуш, Марко Тасевски, Миле Билбилов, Мирјана Крстева Масети, Срѓан Миќиќ, Стефан Младеновски, Христина Зафировска, Татјана Трајкоска, Трајче Чатмов, Трајче Павлов.

АРТЕРАМА исто така ги промовира и продава илустраторските дела на македонските илустратори како што се: Нина Симовска, Калиопи Трпчева, Игор Јовчевски, Давор, Кешкец, Ивана Горачин, Драган Драш Китановски, Александра Петкова Џианели, Ивана Горичан.
Она по што АРТЕРАМА е веќе позната е и професионалното оптегнување на сликарски платна по нарачка, рачното врамување со дрвени лајсни по желба, изработување на огладела со и без фазета, цртање мурали и излози, печатење канвас, форекс, фото-тапети, одржување изложби и промоции, реставрација на уметнички дела, изнајмување уметнички дела за сценски и филмски снимања како и во приватни и деловни резиденции. По барање на клиентите АРТЕРАМА врши и лична и професионална монтажа.
Срдечноста, љубезноста, лојалноста и професионализмот е одлика на тимот на АРТЕРАМА.
 
 
 
 
 
 
 
 
  • Продажба на уметнички дела од македонски уметници (масла, акрили & mixed media на платна, акварели, статуетки и скулптури, инсталации, графики, Silck screen media, линорез и литографија, илустрации итн.)
 
 
 
 
 
 
 
 
  • Професионално стилско врамување со дрвени лајсни со широк спектар на бои, дебелини и дезени
 
 
 
 
 
 
 
 
  • Изработување и продажба на сликарски платна во сите димензии оптегнати на повеќе дебелини од буков блинд
 
 
 
 
 
 
 
 
  • Изработка на огледала /врамени и неврамени / со и без фазета
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
  • печатење канвас, постери, илустрации, фототапети, форекс, документи (сертификати, лиценци, дипломи, визитки, флаери


 
 
 
 
 
 
 
 
  • Монтажа


 
 
 
 
 
 
 
 
  • Цртање излози и стакла
  • Изработка на ѕидни и тавански мурали на секаков вид површини
 
 
 
 
 
 
 
 
  • Организирање и реализација на изложби & промоции